Recept

Frozen rosé

Över 60 min
6

Trender kommer, trender går – men den svalkande drinken frosé, eller frozen rosé, tycker vi gott kan få bestå. Kort och gott fryser du in rosévin i iskuber och mixar med sockerlag, färskpressad lime- eller citronjuice och gärna jordgubbar. Snacka om vuxenslush!

Ingredienser

Gör så här

  1. Frys rosévinet minst 6 timmar i en iskubsform eller istärningspåse.

  2. Mixa jordgubbarna till en slät puré tillsammans med sockerlag och lime- eller citronjuice. Sila genom en finmaskig sil. Förvara i kylen.

  3. Vid servering: Lägg rosévinskuberna i en blender eller matberedare. Tillsätt jordgubbsblandningen. Mixa till en ”slushig” konsistens. Fördela i glas. Servera genast.


    Tips – så gör du sockerlag
    Mät upp lika volymdelar strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret har lösts upp. Låt svalna. Förvara i en väl rengjord flaska eller burk i kylen.

Upptäck våra kaffedrinkar och drycker