Recept

Asiatisk coleslaw

Ca 15 min
4

“Den här salladen är min räddning när jag känner att jag vill ha något billigt men mättande. Den är också ett givet tillbehör till dumplings, pankopanerad kyckling, grillad lax och vegoburgare”, hälsar receptmakaren Ylva Bergqvist. Hon pratar förstås om sin asiatiska coleslaw med smak av sesamolja, japansk soja, limejuice och vit miso!

Ingredienser

  • 250 g vitkål eller spetskål
  • 1 stor morot
  • 150 g salladslök
  • 3 msk sesamfrön
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Miso- och sojamajonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 2 msk vit miso
  • 1 dl majonnäs
  • chiliolja eller srirachasås

Gör så här

  1. Strimla kålen. Skala och riv moroten grovt. Strimla salladslöken.

  2. Rosta sesamfröna i en stekpanna utan fett.

  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen i en skål. Späd med vatten om det blir för tjock. Salta, peppra och tillsätt mer chili om du vill ha en hetare coleslaw.

  4. Blanda grönsaker och dressing, eller ringla över dressingen om du vill ha en mer instagramvänlig sallad.

  5. Toppa med de rostade sesamfröna.


    Tips!
    Tillsätt chiliolja eller srirachasås för lite sting. Exempel på det senare är TABASCO® Sriracha pepparsås – Louisianas svar på den thailändska chilisåsen som förutom röd jalapeño, vitlök, socker och salt har en touch av vinägerbitig hetta från TABASCO® Original pepparsås. Passar att använda överallt där du annars smaksätter med vitlök och chili.

Kolla in fler av våra kålrecept