Recept

Baguette med BBQ-lax och ranchdressing

Ca 30 min
10

En solig paus i skidbacken, heldag i skogen, picknick i det gröna eller en dag på stranden. Det gäller att ta vara på varenda stund till utenjutning. Allt är möjligt med mat som enkelt kan följa med på färden – som den här grymma baguetten fylld med BBQ-bakad lax, rökig ranchdressing och krispiga grönsaker. Sa vi ranchdressing, förresten? Snåla inte med den!

Ingredienser

  • 3–4 surdegsbaguetter
  • 1 kg benfri laxfilé med skinn
  • 1 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 knippe rädisor
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 påse blandad sallad (ca 65 g)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Ranchdressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl persilja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Lägg laxen i en smord, ugnssäker form. Pensla den med TABASCO® Chipotle pepparsås. Krydda med citronpeppar och salt. Sätt in i ugnen (eller lägg på grillen) tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 52–56 grader, ca 15 minuter. Låt svalna.

  3. Ranchdressing: Skala vitlöken. Lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skölj och skiva rädisorna tunt. Skala morötterna. Skär dem och gurkan i tunna strimlor.

  5. Dela varje baguette i 3–4 bitar. Skär ett snitt i brödet och bred på rikligt med dressing. Lägg på sallad och lax. Avsluta med rädisor, morot och gurka.


    Tips!
    Snabbpickla morötterna och gurkan för en extra skön smakskjuts. Blanda 1 dl vatten och 1 ½ dl Kikkoman Sushi-risvinäger i en skål. Lägg ner grönsakerna och låt stå minst 1 timme.

Fler mackor och annan brödmat