Recept

Fish tacos med asiatisk avokadoslaw

Ca 30 min
4

Halva hemligheten till lyckade fish tacos ligger i att få till den rätta frasigheten på själva fisken. Det får du bäst genom att panera den i det asiatiska ströbrödet panko. Sedan är det bara att addera de tillbehör du önskar – vi satsar på en avokadoslaw med asiatisk krydda.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri torskfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl Kikkoman Panko
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Maldon® havssalt
  • Asiatisk avokadoslaw
  • 75 g vitkål
  • 1 morot
  • 2 mogna avokado
  • 250 g cocktailtomater (gärna olika färger)
  • 3 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • ¾ msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • ½ tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 1 ½ msk honung
  • 2 tsk sesamfrön (gärna svarta)
  • 2 msk hackad koriander
  • Övriga tillbehör
  • mjuka tortillabröd
  • salladsblad (t ex romansallad)
  • gräddfil
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Börja med salladen. Strimla vitkålen. Skala och grovriv moroten. Dela, kärna ur, gröp ut och skär avokadoköttet i mindre bitar. Skär tomaterna i klyftor. Lägg allt i en skål.

  2. Vispa ihop en dressing av ponzusås, sushi-risvinäger, TABASCO® Original pepparsås, honung, sesamfrön och koriander. Häll dressingen över grönsakerna och blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

  3. Dela fisken i lagom stora bitar. Krydda runt om med salt och peppar.

  4. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll vetemjöl på en annan tallrik och panko på en tredje. 

  5. Vänd fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Klappa in paneringen så att den fäster ordentligt. Låt torka en liten stund.

  6. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken på medelvärme 2–3 minuter per sida, tills den är gyllene och innertemperaturen är 56 grader. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite havssalt medan fiskbitarna fortfarande är varma.

  7. Servera fisken i tortillabröd med asiatisk avokadoslaw, krispig sallad, en klick gräddfil och limeklyftor att pressa över.


    Tips!
    Lägg gräddfilen i en skål och rör ner valfri mängd TABASCO® Grön pepparsås. Det är en mild och fruktig smaksättare med pigg syra och mycket fräschör, som gjord till just fish tacos!

Fina fisken – fler recepttips