Recept

Fyllda ägghalvor på tre olika sätt

Ca 30 min
4

Ägghalvor med goda toppings är ett måste för många på julbordet, påskbuffén och till midsommar. Vi slår ett slag för att göra tre olika fyllningar att toppa ägghalvorna med – från remoulad och rostad lök till räkor, picklad fänkål och sojamajonnäs. Trippel ägglycka!

Ingredienser

  • Remoulad med chili och rostad lök
  • 6 kokta ägg
  • 1 dl finhackade pickles
  • 150 g cream cheese
  • 1 tsk curry
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • rostad lök till garnering
  • salt
  • Matjessill och sojasmörstekt kavring
  • 6 kokta ägg
  • 1 skiva kavring
  • 1 msk smör
  • 1 tsk Kikkoman Less Salt sojasås
  • ½ burk matjessill
  • 1 dl gräddfil
  • finskuren gräslök till garnering
  • Räkor, picklad fänkål och sojamajonnäs
  • 6 kokta ägg
  • ½ fänkål
  • ½ dl Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 3 droppar TABASCO® Scorpion pepparsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • ½ kg räkor med skal

Gör så här

  1. Remoulad med chili och rostad lök: Skala och halvera äggen. Gröp ut äggulan ur äggen. Blanda ihop med pickles, cream cheese, curry och TABASCO® Buffalo pepparsås. Smaka av med salt. Spritsa eller klicka fyllningen på ägghalvorna. Toppa med rostad lök.

  2. Matjessill med sojasmörstekt kavring: Skala och halvera äggen. Skär brödet i små tärningar. Smält smöret i en stekpanna. Häll på sojan. Stek kavringen knaprig. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Häll av matjessillen och skär i bitar. Lägg en klick gräddfil på ägghalvorna. Toppa med matjessill och sojasmörstekt kavring. Garnera med gräslök.

  3. Räkor, picklad fänkål och sojamajonnäs: Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Rör ihop sushi-risvinäger, TABASCO® Scorpion pepparsås och 2 msk vatten. Häll lagen över fänkålen. Täck med plastfilm och låt stå minst 20 minuter. Rör ihop majonnäs och soja. Skala räkorna. Lägg en klick sojamajonnäs på ägghalvorna. Fördela räkorna ovanpå. Toppa med den picklade fänkålen.


    Så kokar du perfekta ägg
    Bästa sättet att koka perfekta ägg är att försiktigt lägga ner dem med en sked i kokande vatten (nej, ägg är inte gjorda av glas, så de spricker inte förutsatt att de inte har en spricka i skalet från början) och sedan börja ta tid. Det heter att koka ägg, men vattnet ska bara sjuda. Hur lång tid äggen ska koka beror på storlek och önskat resultat. Med denna metod tar ett mellanstort ägg på 60 gram 9 minuter att koka till en något krämig gula. Kyl ner äggen direkt i kallt vatten för att avstanna kokningen. Det gör också äggen lättare att skala.

4 andra äggrätter att laga