Recept

Pad thai med kyckling och pokesås

Ca 30 min
4

Pokesåsen från Kikkoman med flera tongivande smaksättare ger här härlig skjuts åt den thailändska street food-klassikern pad thai med risnudlar, kycklinglårfilé, böngroddar och ägg. Variera chilistyrkan efter tycke och smak – och krydda gärna extra vid servering.

Ingredienser

  • 1 paket risnudlar (180 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g spetskål
  • ½ påse salladsärter (75 g)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 400 g kycklinglårfilé
  • ½ dl Kikkoman Poke
  • ½ dl Kikkoman Tamari glutenfri sojasås
  • 2 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • ½ tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 150 g färska böngroddar
  • 3 ägg
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl hackade salta jordnötter
  • olja till stekning
  • limeklyftor till servering

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Klipp nudlarna ett par gånger med en sax, så blir det lättare att blanda i dem senare.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Strimla spetskålen och salladsärterna.
    Skär kycklingen i mindre bitar.

  3. Fräs kycklingen i olja i en stor stek- eller wokpanna tills den har fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter.
    Häll över pokesås, tamari-soja, sushi-risvinäger, TABASCO® Sriracha pepparsås och TABASCO® Original pepparsås. Låt koka upp. Rör ner kål och böngroddar.

  4. Fös allt åt ena sidan i pannan. Knäck äggen på den andra, tomma sidan. Rör om på svag värme till en äggröra. Tillsätt nudlar, salladsärter och plockad koriander. Blanda ihop.

  5. Strö över jordnötterna. Servera med limeklyftor.

    Tips!
    Givetvis går kycklingen att ersätta med fläskkött, räkor, tofu eller vad du nu hellre föredrar.

Fler asiatiska rätter att njuta på hemmaplan