Recept

Picklad kålrabbi med sparris och färskostkräm

Ca 30 min
8

Kålrabbi är en fantastisk kålsläkting som lätt blir förbisedd i grönsaksdisken, men inte av Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021. Här hyvlar hon den tunt, picklar och fyller med färskostkräm, picklad och stekt sparris samt frasig panko- och sesamtopping. Sedan är det bara att sätta i en tandpetare och servera dessa ”kålrabbitacos” direkt från festfatet!

Ingredienser

  • 1 kålrabbi (ca 400–500 g)
  • 1–2 dl Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 1 knippe sparris (250 g)
  • 1 dl Kikkoman Panko
  • 2 msk sesamfrön (svarta, vita och/eller kimchirostade)
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Färskostkräm
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk Kikkoman Ekologisk sojasås

Gör så här

  1. Skala och hyvla kålrabbin i ca 1 mm tjocka skivor med hjälp av en mandolin.

  2. Lägg den hyvlade kålrabbin på ett fat. Häll över sushi-risvinäger tills kålrabbin är täckt av vätskan. Låt stå minst 15 minuter.

  3. Strimla 3 sparrisar med hjälp av en potatisskalare. Lägg på samma fat som kålrabbin.

  4. Skär resterande sparris i ca 10 cm långa bitar. Stek dem i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.

  5. Stek panko och sesamfrön i ca 1 msk smör i stekpannan tills det har blivit gyllene. Ta upp och lägg på hushållspapper.

  6. Färskostkräm: Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt.

  7. Häll av kålrabbin och sparrisen, låt vätskan rinna av ordentligt.

  8. Placera ca 1 tsk färskostkräm på varje kålrabbiskiva. Lägg på den stekta sparrisen. Strö över lite av panko- och sesamblandningen. Toppa med ett par tunt strimlade sparrisar. Förslut kålrabbin med en tandpetare.

    Portionsantalet är beräknat på att kålrabbin serveras som tilltugg à 2 per person.


    Visste du att…
    Panko är japanska för bröd = pan och smulor = ko. Till skillnad från vanligt ströbröd släpper Kikkoman Panko ifrån sig fettet efter tillagning, vilket ger ett bestående frasigt resultat.

Mer att laga med TABASCO® Grön pepparsås