Recept
Pulled salmon taco
Ladda för ”Taco Tuesday” eller klassisk tacofredag med pulled salmon i hårda skal. Det du gör är att ugnsbaka tacokryddad laxfilé som du sedan drar isär och smaksätter ytterligare. Bjud med de grönsaker du har hemma, riven ost, gräddfil och givetvis guacamole.
Ingredienser
- 500 g laxfilé med skinn
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
- 1 msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
- olja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Guacamole
- 2 mogna avokado
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tomat
- 1 kruka grovhackad koriander
- färskpressad juice av ½ lime
- 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- Tillbehör
- ½ finhackad rödlök
- 2 dl skuren isbergssallad
- ½ finhackad gurka
- 2 dl riven ost
- 1 liten burk majskorn
- 2 dl gräddfil
- 8–12 tacoskal
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Lägg laxsidan i en oljad ugnsform med skinnsidan nedåt.
-
Blanda ihop paprikapulver, spiskummin och koriander. Klappa in kryddorna i laxen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter (eller linda in fisken i folie och lägg på grillen). Ta ut fisken och låt vila 5 minuter.
-
Skrapa av laxköttet från skinnet med hjälp av en gaffel. Rör ihop soja, dijonsenap och TABASCO® Chipotle pepparsås. Blanda röran med laxen.
-
Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon i en skål eller stor mortel. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaten. Mosa ihop avokado och vitlök med en gaffel eller mortelstöt, det får gärna finnas lite bitar kvar. Rör ner tomat och koriander. Smaka av med limejuice, TABASCO® Grön pepparsås, salt och peppar.
-
Lägg upp alla tillbehör i skålar. Fyll tacoskalen med laxröra, grönsaker, ost, gräddfil och guacamole. Droppa gärna över lite extra TABASCO® Chipotle pepparsås.
Tips!
Det är lätt hänt att tillaga fisk för länge, med ett torrt och trist resultat. Låt därför laxen bara bli nätt och jämnt klar i ugnen, helst inte mer än 56 grader i den tjockaste delen.