Recept

Udonnudlar i soja- och sesambuljong med svamp

Ca 45 min
2

Udon är runda, tjocka vetenudlar som är vanligt förekommande i japanska och koreanska rätter. Nudlarna är mjuka, men ändå spänstiga, med neutral smak. Det gör att de passar så bra i mat- och livsstilsbloggaren Sofia Woods svampnudelsoppa med värmande buljong.

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 liten bit rotselleri (ca 100 g)
  • 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling, champinjoner, shiitake och nameko)
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 1 ½ dl Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås
  • 250 g färska udonnudlar
  • 2–3 msk Kikkoman Rostad Sesamolja
  • 1 dl färska korianderblad
  • 2 msk finstrimlade noriblad

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna, men behåll dem hela.

  2. Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Skala och skär rotsellerin i cm-stora tärningar.

  3. Värm oljan i en gryta. Lägg i vitlök, grönsaker och svamp. Låt fräsa ca 5 minuter.

  4. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt sushi- och sashimisojan. Koka upp och låt sjuda ca 30 minuter under lock.

  5. Ta upp vitlök, morötter och rotselleri. Pressa genom en finmaskig sil. Vispa ner grönsaksmoset i buljongen för att reda den.

  6. Lägg ner nudlarna i buljongen och tillaga enligt anvisning på förpackningen.

  7. Fördela nudelsoppan i skålar. Ringla över rostad sesamolja. Toppa med koriander och nori. Servera gärna med extra Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås vid sidan av.

Fler recept med nudlar, svamp och asiatiska smaker