Recept

Somrig pavlova med jordgubbar

Ca 2 h
6

Läge för en jordgubbstårta snart? Bjud på denna härliga pavlova med krispig maräng, vispad grädde och söta röda jordgubbar. Helena Elm bakom instagramkontot @baraenkakatill står för detta goda recept med garanterad smak av sommar. Baka och njut!

Ingredienser

  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 0,75 tsk ättiksprit
  • 2 dl socker
  • Äggkräm
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 0,75 msk mjöl
  • 25 g smör
  • Till garnering
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Maräng: Separera äggen och spara två av äggulorna till äggcrèmen. Vispa äggvitorna med ättiksprit till ett fast skum i en bunke (helst rostfri). Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. 

  3. Rita upp två cirklar på ett bakplåtspapper, en i övre vänstra hörnet och en i nedre högra hörnet. En vanlig frukosttallrik har bra storlek för detta och är ofta precis vad man får plats med på en bakplåt. Bred ut smeten i dessa cirklar.

  4. Grädda i mitten av ugnen i ca1,5 timme. Stäng sedan av värmen och låt marängbottnarna vara kvar tills ugnen svalknat helt. 

  5. Äggkräm: Sjud alla ingredienserna i en kastrull förutom smöret. Rör om hela tiden med en handvisp tills krämen tjocknat.

  6. Ta sedan bort kastrullen från värmen och häll i smör skuret i bitar. Rör tills smöret smält och smeten är jämn. Låt svalna. 

  7. Vid servering: Vispa grädden. Lägg den första marängbotten på ett fat. Bre på den kalla äggkrämen och lägg den andra marängbotten över. Bre ut grädden på den översta marängbottnen. Garnerna tårtan med halverade jordgubbar. 

Fler receptförslag med jordgubbar