Chateau Musar

Libanon, Beekadalen

Chateau Musar

Naturvin

Chateau Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Under hans son Serges ledning blev slottet världsberömt och vinerna exporteras idag till hela världen.

Efter Serge Hochars nyliga bortgång kommer Chateau Musars filosofi och arv att föras vidare av tredje generationen, med sonen Gaston i täten, som lovar att fortsätta att utveckla Chateau Musar i linje med Serges filosofi men även att sätta sitt eget avtryck.

Familjen Hochars filosofi är att varje årgång är speciell och naturen får ha sin gilla gång. Huset tillämpar låga skördeuttag, skördar alltid för hand, använder naturlig jäst, ingen filtrering och ett absolut minimum av svaveldioxid. Vinerna är högst Bordeauxinspirerade i stilen och mycket lagringsdugliga, vissa årgångar tål över 50 år i källaren. 

Musar hyllas för att de lyckats framställa och exportera vin under alla år utom två, trots inbördeskrig. Chateau Musar var den första tillverkaren i Libanon att uppnå ekologisk certifiering för sina vinodlingar.

Chateau Musars hemsida

Chateau Musar

Chateau Musar

Libanon

ecologic

Chateau Musar magnum

Chateau Musar

Libanon

ecologic

Chateau Musar White

Chateau Musar

Libanon

ecologic

Chateau Musar, halvflaska

Chateau Musar

Libanon

ecologic

Hochar Pere & Fils -08

Chateau Musar

Libanon

Musar Jeune red

Chateau Musar

Libanon

ecologic

Musar Jeune white

Chateau Musar

Libanon

ecologic