100% Ekologiskt te

100% Ekologiskt te

En kopp te symboliserar värme och avkoppling. När tepåsen når det varma vattnet sprider sig aromerna snabbt i rummet och med det lugnet. En stund av vardagslyx som vi alla har råd med. Och med Arvid Nordquist tepåsar kan du njuta med gott samvete. De är nämligen 100 % ekologiska och klimatkompenserade, framställda med omsorg för människa och miljö.

100% Ekologiskt

Arvid Nordquist te-sortiment är numera 100 % ekologiskt certifierat med EU ekologisk märkning. Certifieringen innebär att teet är odlat utan kemiska bekämpningsmedel, vilket minskar risken för övergödning som påverkar den biologiska mångfalden.

Fairtrade certifierade

Nästan alla tesorter är dessutom certifierade av Fairtrade. En certifierings som säkerställer bra arbets- och levandasvillkor. Utöver den högre betalningen får odlarna även en extra premie. Den används till att utveckla lokalsamhället socialt och ekonomiskt, t ex i en ny skola, nya bostäder och hälsovård, eller till investeringar i jordbruket.

 100% klimatkompenserade

Arvid Nordquist klimatkompenserar för utsläpp under produktion och transport genom att plantera träd i avskogade områden i Sri Lanka, där teerna odlas. Projektet, som drivs av jordbruksstödsorganisationen Taking Root, är utvecklat i enlighet med Plan Vivo.