Om Ekorrens Ekologiska

Om Ekorrens Ekologiska

Ekorrens Ekologiska grundades 2008 av Erika Hillergren och Charlotte Bladh André med en ambition om att visa att ekologiskt är gott och att bredda godishyllan med ett nyttigare alternativ. Hösten 2014 köptes Ekorrens Ekologiska av Arvid Nordquist som en naturlig addering till varumärket som står för smak och hållbarhet.

Med en stor övertygelse, energi och lust drog Erika Hillergren och Charlotte Bladh André igång Ekorrens Ekologiska år 2008. Det fick bli en ekorre, eftersom det är en pigg figur som jobbar hållbart. Dessutom börjar ekorren med bokstäverna eko. Ekorrens Ekologiska ska locka fler till att göra ekologiska val i hyllorna. Ett ekologiskt märke (som EU-lövet eller KRAV) berättar att varan är fri från konstigheter och gjord på ett hållbart sätt.

Ekorrens Ekologiska står även för en önskan om att fler ska upptäcka att ekologiskt är bättre – både för vår hälsa, för djuren och naturen. Vi svenskar är världsmästare i godisätning och vi är många som funderar på vad vi egentligen stoppar i oss.

På Arvid Nordquist står smak och hållbarhet i högsta fokus. Vi delar Erika och Charlottes värderingar när det gäller ekologi och hållbarhet. Och vi är alla av åsikten att konsumenten enkelt ska kunna köpa bra mat från djur och natur som sköts med respekt. Därför kändes uppköpet av Ekorrens Ekologiska hösten 2014 som ett självklart val.

Förvärvet av Ekorrens Ekologiska ligger helt i linje med Arvid Nordquists fokus på långsiktigt hållbart företagande. Varumärket och sortimentet utvecklar dessutom vår position inom kategorin konfektyr.

Håkan Ljungqvist, direktör på Arvid Nordquist


Allt Ekorrens godis är ekologiskt certifierat och klimatkompenserat. Mycket av godiset är dessutom vegetariskt, glutenfritt och laktosfritt.