Vad är ekologiskt godis?

Vad är ekologiskt godis?

Surt, salt eller sött? Med ekologiska godisbitar som får smak av saftig persika, äkta lakritsrot och söta kakaobönor vill Ekorrens Ekologiska erbjuda dig möjligheten att göra ett bättre val i godishyllan oavsett smakpreferens.

Allt Ekorrens godis är ekologiskt certifierat och klimatkompenserat. Mycket av godiset är dessutom vegetariskt, glutenfritt och laktosfritt. I sortimentet hittar du favoriter som colaflaskor, lakritsbitar, geléhjärtan och choklad men gjorda på ekologiska, naturliga råvaror.

100 % naturligt

Ingredienserna till Ekorrens godis kommer från ekologiska odlingar. Det betyder att bönderna varken använder kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller GMO-grödor. Dessutom ser de till att djuren får leva ett så naturligt djurliv som möjligt.

Det är vad det smakar

Alla smaker och färger i vårt godis kommer från riktiga frukter, växter och bär. Smakar godiset jordgubbe innehåller det jordgubbe. Det finns inte heller ett spår av konstgjorda färgämnen. Inga syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Vi tillåter inte heller smakförstärkare, härdade fetter, GMO-grödor och andra konstigheter.

Klimatkompensation

Ekorrens Ekologiska klimatkompenserar för våra utsläpp under produktion och transport genom att plantera träd i avskogade områden i Nicaragua. Under 2016 blev det sammanlagt 1258 nyplanterade träd som bidrog till förbättrad miljö och arbetstillfällen i Nicaragua som idag är ett av de fattigaste länderna i Sydamerika.

Projektet, som drivs av jordbruksstödsorganisationen Taking Root, är utvecklat i enlighet med Plan Vivo och innebär att för varje godisbit från Ekorrens Ekologiska som du äter bidrar du till att det planteras nya träd i Nicaragua.

Socker

Socker är ju inte bra i stora mängder. Men vi är säkra på att ekologiskt oraffinerat rörsocker är betydligt mer hälsosamt än aspartam, acesulfam och andra syntetiska sötningsmedel som de sockerfria alternativen är fullproppade med är. Ingen vet vad som händer i kroppen när alla syntetiska ämnen blandas.

Ekorrens Ekologiska är helt naturligt godare!