Kaffeubildningar

Arvid Nordquist

Kaffeubildningar

För restauranger, caféer, hotell och konferensgårdar erbjuder vi förutom kundanpassade utbildningar, även  grundkurser i kaffe.

 

Innehåll Grundkurs:

Kursen ger deltagaren grundläggande kunskaper om kaffe. Kursinnehåll: Teori - Historik, Odling, Beredning, Råkaffe, Rostteknik, Förpackning, Bryggteknik, Rosterivisning och Provsmakningsmetodik.
Praktiska övningar: Provsmakning 3 olika rostningar. Max 12 deltagare per tillfälle.

Innehåll Grundkurs Barista

Kursen går ut på att ge deltagarna grundläggande information om de fyra m:en i baristahantverket; miscela, macchinazione, macchina och mano (blandning, tillredning, maskin och hantverk). Deltagarna lär sig underhålla och använda maskinen, kvarnen och övrig utrustning, samt tillreda perfekt espresso, cappuccino, caffe latte. Deltagarna har möjlighet att pröva olika maskiner.
Förkunskaper: Inga. Kursen vänder sig till deltagare som behöver grundläggande kunskaper om espresso.
VIKTIGA MOMENT: Espresso Hantverket Mjölk Underhåll Tid: 4-6 timmar

Anmälan sker till mikael.johnson@arvidnordquist.se

Kurs: Grundkurs alternativt Barista intro.

Tid:     9-12 (avslutas med lunch)