Barbaresco 2013

Italien

Barbaresco 2013

Producent:
Produttori del Barbaresco
Druva:
Nebbiolo
Land:
Italien
Distrikt:
Piemonte
Smaktyp:
Kryddiga & mustiga
År:
2013
Alkoholhalt:
14,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47980
Pris exkl. moms:
256:-
Fl/krt:
6
Barbaresco 2013

Barbaresco 2013 har en komplex doft av violer, örter och körsbär. Vinet är kraftfullt och fylligt med en påtaglig strävhet som ändå gör vinet balanserat och elegant. Lång eftersmak. Kan med fördel lagras under många år för större djup och komplexitet

 

Vinet fick fyra veckor extraktion på skalen, pumpades runt 2-3 gånger per dag för att sedan föras över i stora, 30-40 år gamla ekfat. Efter 24 månader på fat fick vinet vila ytterligare något på flaska. Ingen filtrering och ingen klarning. Inga vingårdsviner producerades det året utan allt gick in i Barbaresco blandningen där man hade de bästa druvorna att tillgå.

Vinet har lägre alkoholhalt än vanligt med fantastisk syra och finess, tanninstrukturen är fortfarande väldigt markerad så man ska inte låta sig luras av årgångens elegantare stil, detta är ett lagringsvin.

 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Fågel, Vilt

Om Produttori del Barbaresco

Produttori del Barbaresco anses vara ett av de mest kvalitetstänkande kooperativen i världen. De är en välrenommerad producent med vingårdar i nio av områdets absolut bästa lägen.

Mer om producenten