Exquise Prestige Rosé

Frankrike

Exquise Prestige Rosé

Producent:
Foncalieu
Druva:
Grenache Noir
Land:
Frankrike
Distrikt:
Languedoc
År:
2014
Alkoholhalt:
12,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47984
Pris exkl. moms:
99:-
Fl/krt:
12
Exquise Prestige Rosé

Exquise Prestige Rosé har en doft av röda bär och garriguekryddor. Mycket uppfriskande syra med stor koncentration, generös frukt, örtiga toner och lång eftersmak.

Foncalieus nya kvinnliga vinmakare Isabelle Pangault har personligen varit engagerad i och satt sitt signum på Exquise Prestige Rosé. Druvorna kommer vingårdar belägna mellan Carcassonne och Béziers i Languedoc baserade på en mosaik av olika jordmåner och två kompletterande klimatzoner: Ensérune, väst om Béziers med ett hett och torrt medelhavsklimat, samt Puichéric, öst om Carcassonne, vilket är mer tempererat med influenser från Medelhavet samt exponerat av den starka nordvästliga Tramontanevinden. Skördeuttag på 60 hl/ha från 20-åriga gamla stockar. Canopy management tillämpas för optimal druvmognad. Direkt pressning i låg temperatur, därefter 5-7 dagars kontakt med jästfällningen för att extrahera aromrikedomen före jäsning i rostfria och temperaturkontrollerade ståltankar. Avslutningsvis 3 månaders lagring på jästfällningen. 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Asiatiskt/kryddstarkt, Fisk, Skaldjur

Om Foncalieu

Foncalieu är ett kooperativ med säte utanför medeltidsstaden Carcassonne, som kontrollerar över 7 000 hektar odlingar och hela 1 200 vinbönder. Med modern teknologi och ett internationellt vinmakarteam producerar man regionens bästa viner.

Mer om producenten