Libanon har en lång tradition av vintillverkning, redan för 6000 år sedan odlande fenicierna vin i de norra delarna av landet. Det blev vida känt och uppskattat i Medelhavsområdet och omnämns till och med i Bibeln.
Familjen Hochar flyttade från Frankrike till Libanon på 1100-talet och inspirerad av landets långa vinmakartradition grundade Gaston Hochar vinhuset Chateau Musar 1930. När Gastons son Serge Hochar tog över vinhuset blomstrade de internationella framgångarna och 1984, mitt under inbördeskriget, utsågs Serge Hochar till ”Decanter Man of the Year”. Erfarenheter från de långvariga oroligheterna som historiskt sett har präglat landet gör att de, trots de utmaningar de har tvingats utstå från 1975 fram till situationen idag, fortsätter att arbeta oförtrutet, ibland med endast halva arbetsstyrkan, för att skörda och leverera sitt vin. Deras historia visar på en imponerande förmåga att leverera, även i de mest turbulenta tider. Druvorna odlas på 1000 meters höjd i Bekaadalen, en högplatå belägen mellan Libanon och Antilibanonbergen. Det är en optimal miljö för vinodling, i synnerhet för ekologisk sådan, med stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt tillräcklig nederbörd.
