Vill du ha hjälp
med din kaffelösning?
Klicka här
X

Intresserad av nytt kaffe till din arbetsplats? Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig inom kort.


The golden valley of ceylon

Full Leaf Tea

The golden valley of ceylon

Bogawantalawa ligger på en höjd av 1200-1800 m över havet.

Perfekt klimat för te

De höga höjderna tillsammans med temperaturväxlingarna utgör perfekta förutsättningar att odla. Temperaturen på nätterna ligger så långt som 5-10 grader medan dagstemperaturen ligger
på cirka 20 grader. Tebladen vinner på att mogna långsamt i det relativt kalla klimatet, vilket ger ett godare och mer smakrikt te.

Hållbart jordbruk

Skogsjordbruk och de pågående klimatprojekten bidrar till bättre miljö och jordanvändning.  Farmen är Fairtrade-certifierat, vilket innebär rättvisa villkor för arbetarna och tillgång till skolor, sjukhus, tandläkare samt dagis. Fairtrade främjar också ökad miljöhänsyn och omställning till ekologisk produktion. 

Företaget Bogawantalawa producerar idag majoriteten av sitt te utan att använda fossila bränslen. De strävar efter att genom vattenkraft och biogas bli självförsörjande i grön energi som snart kommer att driva alla företagets tefabriker. De driver flera klimatprojekt, även gällande skogsjordbruk, för att bidra till bättre jordanvändning och miljö i området. Bogawantalawa har även påbörjat omställningen till ekologisk produktion.