Arvid Nordquist

Kaffe på menyn

Ett samarbete med Svenska Kocklandslaget

Kocklandslaget inspirerar till mer kaffe oavsett om det är i koppen eller kaffe på menyn. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger, caféer och på jobbet. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp. I detta samarbete så har även två unika produkter utvecklats. Chef’s Blend och Chef's Espresso är speciellt framtagna av Arvid Nordquist tillsammans med Svenska Kocklandslaget. Att unna sig en kaffe blir en stund av njutning, en möjlighet att stanna upp och samla på energidepåerna. Låt din verksamhet symbolisera hantverk i hela ledet – från inköp till serverad slutprodukt.

Samarbetet mellan Svenska Kocklandslaget och Arvid Nordquist kaffe professional föll sig ganska naturligt. Det började med att Kocklandslaget ville kunna bjuda på ett kvalitativt kaffe, som på ett fint sätt rundade av deras upplagningar då de övade fram menyer inför sina tävlingar. Det svenska familjeföretaget Arvid Nordquist framstod som en naturlig partner.

Vi hoppas att Kocklandslagets underbara recept kan locka fram experimentlustan i alla Sveriges kök – att restauranger och caféer ska inspireras och upptäcka hur fantastiskt det kan smaka med ett riktigt gott kaffe i maten. Låt dig inspireras. Skapa mästerverk!

Lycka till med matlagningen!

NYHET! En långsammare rostning tar fram smaker som annars gömmer sig i Arabica-bönorna. Resultatet är en frisk men ändå generös espresso med toner av karamell och inslag av exotiska frukter.

Mer info om vår NYHET

Ett friskt & balanserat kaffe, framtaget tillsammans med svenska kocklandslaget. Chefs Blend har en tydlig och ren karaktär, med arom av apelsin och kakao.

Mer info om produkten

Våra Kockar

Malin Lönneberg

I snart tio år har Malin drivit eget – Desserthantverk Resarö, där hon frilansar och driver ett vincafé på Resarö Paviljong. Sedan början på 2022 har hon tillhört Kocklandslaget. Hennes smaksäkerhet gjorde att hon till slut hamnade i start ”sexan” och är nu lagkapten Idas högra hand.

Emil Persson

Culinary Olympics i Stuttgart 2024 blir Emil Perssons första tävling på senior nivå. Han kom in i Kocklandslaget februari 2023 och ser fram emot att få tävla om OS-guldet.

Ida Bauhn

Ida är den första kvinnliga lagkaptenen i Kocklandslaget någonsin. Ida Bauhn är en meriterad kock från Göteborg som kom in våren 2021 och var med och tog VM-Silver i Luxemburg 2022. Nu ska hon leda laget i Culinary Olympics i Stuttgart 2024.

Harald Linder

Harald Linder tog hem brons i Global Young Chef Challange 2022 i Abu Dhabi. Efter att Agrikultur stängde igen vid årsskiftet 2022/2023 har Harald sedan februari 2023 haft sin hemvist som Sous Chef på Persona i Stockholm, men han har även jobbat på Tommy Myllymäkis krog Aira.

Tia Strandberg

Till vardags jobbar Tia på Vineriet i Stockholm. Hon tog plats i Svenska Juniorkocklandslaget för att föra det vinnande arvet vidare efter Culinary Olympics-gulden 2012, 2016 och 2020.

Melvin Glimstål

Det tog tre timmar i restaurangkök innan Melvin Glimstål förstod att han ville arbeta som kock resten av livet. Efter studenten flyttade han direkt från hembyn Jonstorp i Skåne till Stockholm, för att följa drömmen om att bli en del av juniorkocklandslaget – en dröm som snabbt slog in.

Det är lätt att se en kopp vid sidan av maten, men vi vill se mer kaffe på menyn. Då finns det få som är bättre kvalificerade att visa hur det kan göras på ett inspirerande och proffsigt sätt än Svenska kocklandslaget
Ina Bråsäter, Nordic Channel Marketing Manager, Arvid Nordquist.

Malins Kaffetartlette

Kaffetartletten är något som för mig tillbaka till våffelstugorna i fjällen, där alla smaker och dofter samlas i denna anrättning. Hjortron, choklad och kaffe i perfekt kombination ihop med det frasiga mördegsskalet är helt oslagbart.

Till receptet

Emils Bao bun

Kaffe har länge använts i sydamerikanska grytor och chilis. Jag ville istället göra något med en asiatisk twist då det ligger mig närmare om hjärat. Här ska det vara mycket smak i alla komponenterna och framförallt en stark och tydlig kaffesmak.

Till receptet

Tias Ankleverkanapé

På finskt bröd med kaffesmak.

När jag fick höra idéen till det här projektet kom jag direkt att tänka på det finska brödet ”maxilimpa”, som bakas med mycket kaffe. Jag valde att steka brödet i kaffesmör och servera det med vispad anklever, vilket är riktigt gott. Portvinssirapen passar fint tillsammans med anklevern och blev ännu godare med lite espresso i.

Till receptet

Melvins Friterad jordärtskocka

Det första jag ville göra var något som har kaffe i sig, men som även kan ätas tillsammans med en kaffedrink. Det passar när gästen kommer en timme tidigt till restaurangen och vill äta något litet då de sätter sig till bords och vill dricka en drink. Jordärtskockan – som är söt och snäll i smakerna – kan vara ett bra condiment till det, och passar med ett mörkrostat kaffe från Arvid Nordquist, när det kommer till syra och beska.

Till receptet

Idas Tupplever

Svensk tupplever är en fantastisk råvara där kaffet fungerar som en bra spelare till. I receptet lyfter kaffet fram de rostade smakerna i hasselnötterna men också lyfter det fram citrusen med syn syrlighet.

Till receptet

Haralds Petit choux

En “petit-choux aux craquelin”, ett klassiskt franskt bakverk, som vi här fylls med en salt fyllning med härligt karamelliserad jordärtskocka, miso och kaffe.

Det söta i jordärtskockan fungerar bra med både kaffet och “petit-choux”. Den tunna stansade “craquelin” ger ett fint krispigt lager högst upp, men

hindrar också choux från att puffa upp för mycket under bakning.

Till receptet