NYHETER KAFFE

Nu går startskottet för Te-drickandet i Sverige!
Nu går startskottet för Te-drickandet i Sverige! →

Nu inleds Te-säsongen. Till skillnad mot kaffe, som i princip dricks konstant i vårt långa land under hela året, ökar te-drickandet rejält under de mörka månaderna. Om det är att vi vill drömma oss bort med de fruktiga och aromatiska smakerna, eller att Te är bra i förkylningstider, må vi ha osagt. Men under hösten gillar vi Te, och det får gärna vara av hög kvalité.

Äntligen en bok för oss kaffeälskare!
Äntligen en bok för oss kaffeälskare! →

Kaffeboken presenterades på bokmässan i Göteborg. En bok som är unik i sitt slag med målande bilder och spännande historier. Den berör allt du behöver veta om vår älskade dryck; från odling, smak, skillnader i kaffekulturer till spännande kaffedrinkar.

Välj Fairtrade-certifierat till fikat
Välj Fairtrade-certifierat till fikat →

Att vi svenskar älskar att fika är sedan länge känt. Vi är det land i världen som dricker näst mest kaffe, men vi dricker också många koppar te. Kaffe och te som odlas på större plantage eller vid mindre kooperativ, i några av världens fattigaste länder. Välj Fairtrade till fikat nästa gång om du vill dricka ett kaffe eller te med en godare eftersmak.

Arvid Nordquist kafferosteri störst på ekologiskt kaffe
Arvid Nordquist kafferosteri störst på ekologiskt kaffe →

Näst efter Finland är Sverige det land i världen som dricker mest kaffe, vi svenskar dricker i genomsnitt 1000 koppar kaffe per år. Kaffet ska smaka gott, men det ska också ha en god eftersmak. På senare år har efterfrågan på ekologiskt kaffe ökat markant. Arvid Nordquist möter efterfrågan och har bara det senaste året lanserat ytterligare tre stycken ekologiska kaffenyheter.

Hemligheterna bakom den goda koppen kaffe med ännu godare eftersmak
Hemligheterna bakom den goda koppen kaffe med ännu godare eftersmak →

Att göra riktigt bra kaffe är svårare än vad många tror. Varje liten böna som hamnar på butikshyllan är noggrant utvald av Arvid Nordquists inköpare och varsamt omhändertagen i rosteriet i Solna. Ta del av hemligheterna bakom den goda koppen med ännu godare eftersmak.

Torkan – ”den nya frosten” för vårt kaffe
Torkan – ”den nya frosten” för vårt kaffe →

Förr var frosten det främsta hotet mot kaffeskördarna. I dag riskerar den globala uppvärmningen att slå ut stora delar av världens kaffeproduktion. – Odling av högkvalité kaffe flyttar till allt högre altituder där det är svalare men i många länder kommer man inte högre, säger Wilhelm Nordquist, kaffeinköpare på Arvid Nordquist Kafferosteri.

Mellanrostat eller mörkrostat kaffe? Lär dig skillnaden.
Mellanrostat eller mörkrostat kaffe? Lär dig skillnaden. →

Många faktorer påverkar hur ditt kaffe smakar – alltifrån kaffeplantans växtförutsättningar till hur du doserar kaffemängden i din bryggare. Men det är i rostningen av den från början gröna kaffebönan som mycket av dryckens öde avgörs och det är här kaffet får sin karaktär. Rostningen tar bara 8-15 minuter beroende på om det är mellanrost, mörkrost eller extra mörkrost som i espresso.

5 rykande kaffetips från Arvid Nordquist kafferosteri
5 rykande kaffetips från Arvid Nordquist kafferosteri →

​Hos Arvid Nordquist kafferosteri har kvalitet alltid stått i fokus. Med några enkla råd kan du vara säker på att du får ut det bästa ur ditt kaffe.

Drömmer du också efter sommaren?
Drömmer du också efter sommaren? →

Nu finns årets sommarkaffe i butik, skapad utifrån drömmen av sommaren. Arvid Nordquist lanserar för femte året i rad sitt sommarkaffe. En limited edition och i år med huvudsakligen etiopiska kaffebönor med blommiga toner av citrus och bär. Självklart UTZ certifierad och klimatkompenserad, för människorna som odlar kaffet och för miljön.

Arvid Nordquist ingår klimatpakt med Stockholms Stad
Arvid Nordquist ingår klimatpakt med Stockholms Stad →

Näringslivet är en viktig del i arbetet mot ett klimatsmart Stockholm, därför ingår nu Arvid Nordquist Kafferosteri i Klimatpakten PLUS. Ett samarbete mellan Stockholms stad och företag i Stockholms region som vill gå i spetsen för fossilbränslefria organisationer.

Börja den Internationella kvinnodagen med en kopp kaffe som är odlat på gårdar som drivs av Kvinnor
Börja den Internationella kvinnodagen med en kopp kaffe som är odlat på gårdar som drivs av Kvinnor →

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och nu föreslår Arvid Nordquist att du firar dagen med en kopp AMIGAS. Arvid Nordquist produkt AMIGAS består av kaffebönor från odlingar som drivs av kvinnor, genom att dricka AMIGAS hjälper du kvinnliga jordbrukare att utveckla sin verksamhet och därmed till bättre levnadsförhållanden.

Arvid Nordquist fortsätter stödja hållbarhetsturnén we_change
Arvid Nordquist fortsätter stödja hållbarhetsturnén we_change →

​2014 inledde Arvid Nordquist sitt samarbete med we_change genom sponsring och i år tar vi ett steg till och blir samarbetspartner.