100% Arabicabönor
100% Arabicabönor

ENDAST DE FINASTE BÖNORNA

100% Arabicabönor

Kaffe ska smaka gott. Därför använder vi bara de finaste bönorna, med en rik och komplex smak, som odlats under de bästa förhållandena. 

100 % hållbart certifierade Arabicabönor av högsta kvalitet

Arvid Nordquist kaffes kvalitetsgaranti innebär att vi aldrig ändrar bönsort eller kvalitetsklass på bönorna i vårt kaffe. Inte ens om tillgången på kaffebönor blir så knapp att priset går upp. Arvid Nordquist kaffe består alltid av 100 % hållbart certifierade Arabicabönor av samma ursprung och höga kvalitetsklass, oavsett tillgång och pris, oavsett årstid och oavsett var du köper vårt premiumkaffe. Kvalitetsgarantin innefattar hela vårt sortiment; bryggkaffe, hela bönor, espresso och kapselkaffe.

Långsiktiga relationer

Inom kaffebranschen går ett bra CSR- och kvalitetsarbete mycket ut på att bygga hållbara relationer med kaffefarmerna. Genom att skriva långsiktiga avtal med utvalda odlare får de en inkomstgaranti som gör att de kan göra investeringar som gynnar skörden, miljön och kaffearbetarna. I gengäld får vi en garanti på tillgång till högkvalitativa kaffebönor som är framtagna med omsorg för människa och miljö. Läs gärna mer om kaffefarmen La Cumplida som Arvid Nordquist länge arbetat tillsammans med.

Utvalda farmer och ursprung - nyckeln till en smakrik blandning

Vårt kaffe består alltid av 100 % hållbart certifierade Arabicabönor av kvalitetsklasserna AA+, SHG och Excelso, som växer på hög höjd och mognar långsamt vilket resulterar i ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. Vi köper in bönor från alla världsdelar och det är ett ständigt pågående arbete att hitta de bästa bönorna. Detta görs tillsammans med farmer och exportörer, men framför allt genom provsmakning. Vi arbetar alltid med utvalda farmer och ursprung. Vår inköpsavdelning väljer sedan noggrant ut vilka bönor som ska ingå i våra blandningar. Vårt kaffe innehåller 65 % tvättade bönor. Det är en lite dyrare förädlingsprocess, men ger kaffet dess balanserade syra.

Passion för kaffe

Vi är glada att vår passion för kaffets kvalitet uppskattas så av våra konsumenter; över 50 % av tillfrågade kaffekonsumenter i årliga kvantitativa konsumentundersökningar svarar att Arvid Nordquist har de bästa kaffebönorna.

People Planet Coffee

100% Hållbart Certifierat
100% Hållbart Certifierat →

Kaffe ska smaka gott, även efteråt. När vi producerar vårt kaffe vill vi verka för människors välbefinnande och bidra till samhällets välstånd och utveckling. Våra certifieringar säkerställer att vi uppfyller alla högt ställda miljömål.

100% Klimatkompenserat
100% Klimatkompenserat →

Varje kopp kaffe du dricker bidrar till nyplantering av träd i kaffeodlande länder. Vi arbetar aktivt för att minska våra klimatutsläpp och klimatkompenserar för den del vi ännu inte kommer åt.

kaffe för alla smaker

kaffe för alla smaker

Allt Arvid Nordquist kaffe består av 100% Arabicabönor är 100% hållbart certifierat och 100% klimatkompenserat. Vår Master Blender väljer ut bönor av högsta kvalitet som mognat långsamt på hög höjd vilket resulterar i ett brett spektra av smaknyanser och en fyllig arom.

Våra produkter