Kaffekola med havssalt

Ca 50 stycken

Kaffekola med havssalt

Att göra egen kola är både enkelt och gott. Prova Arvid Nordquist egna recept med kaffepulver och havssalt. En kombination skapad för att älskas.

Ingredienser:

100 g smör

2 dl vispgrädde

2 1/2 dl strösocker

2 dl sirap

1 dl bryggt kaffe

1 tsk ättika

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Rör ner vispgrädde, socker, sirap, kaffe och ättika och låt koka.
  3. Småkoka och rör om då och då ca 1 timme. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig eller när termometern visar 122-125 grader är kolan klar.
  4. Tänk på  att graderna stiger snabbt mot slutet.
  5. Häll upp kolan på smörpappersklädd form och strö över kaffepulver och havssalt och låt svalna i rumstemperatur.
  6. Klipp eller skär kolan i önskad storlek och rulla in i smörpapper.

Kaffe som passar receptet