Hur smakar ett ljusrostat kaffe?

Blond är Arvid Nordquists ljusrostade kaffe - ett kaffe som tar fram mer av kaffebönornas naturliga smaker.

Kaffebönor som rostas lätt och försiktigt i stället för hårt och mörkt lockar fram de blommiga och eleganta citrustoner som finns naturligt i bönorna. Den ljusare rostningen ger ett kaffe med högre syra och fruktighet och ger en helt ny smakupplevelse jämfört med ett mellan- eller mörkrostat kaffe.

Eftersom det ljusrostade kaffet i högre utsträckning behåller egenskaperna från de enskilda kaffebönorna blir ursprunget och kvalitén på råkaffet viktigt för att få till en god smak; högkvalitativa arabicabönor är av högsta prioritet. De noga utvalda bönorna i just Blond ger ett nyansrikt kaffe med smak av grapefrukt och kola, och en frisk eftersmak av citrus.

Om man verkligen vill låta de ljusrostade smaknoterna komma fram är det en fördel att testa dricka utan mjölk. På det sättet kommer det aromatiska kaffets fruktiga och blommiga karaktär fram extra bra.

Ljusrostat kaffe är perfekt för den vill prova något nytt inom kaffets värld, men det kan också vara ett bra alternativ för de som normalt sett inte dricker kaffe eller en kaffedrickare som föredrar ett lite mildare alternativ i koppen.

 Precis som med allt kaffe är det viktigt att dosera rätt när du brygger det ljusrostade kaffet. Cirka 7 gram kaffepulver per kopp à 1 ¼ deciliter vatten är lagom. Överdosering av Blond gör bara kaffet beskare, inte starkare. Detta gäller också oavsett rostningsgrad på bönorna.

Blond är Arvid Nordquist ekologiska och ljusrostade kaffe.

Läs mer om BLOND här