Tabasco©

tabasco mobil

Världens mest kända pepparsås

1868 på Avery Island, Louisiana gick startskottet för världens mest kända pepparsås. Trädgårdsmästaren och matfantasten Edmund Mcllhenny fick några heta chilifrön av en resande från Centralamerika.

Fröna planterades på Avery Island och 1869 var den första flaskan producerad. Mcllhenny fick patent på sin teknik för att tillverka sin eldigt röda sås och än idag ser tillverkningen likadan ut. Chilin plockas för hand, pressas till en massa som lagras på ekfat i 3 år, vilket ger dess unika och komplexa smak.

Tabasco© är fortfarande ett familjeföretag och idag har receptet passerat ned till femte generationens Mcllhenny. Tabasco© Original består fortfarande endast av 3 naturliga ingredienser: chilipeppar, salt och vinäger. Såsen är med det sagt naturligt glutenfri och har lägre salthalt än många andra pepparsåser. Tabasco© distribueras idag till närmre 200 länder världen över och de flesta känner till varumärket, vad färre känner till är vilka under den kan göra för matlagningen.

För många är Tabasco© ”bara en väldigt stark sås”, men den sätter inte bara sting på maten utan fungerar även som en fantastisk smakhöjare, inte minst på grund av att den naturligt innehåller umami. Vad Tabasco© gör är att den tar fram det bästa i maten och lyfter andra smaker till nya höjder. Utöver Tabasco© Original finns flera chilisåser i sortimentet, så som Habanero, Jalapeno, Chipotle, Buffalo och Sweet & Spicy.  

Läs gärna mer om Tabasco© på deras officiella hemsida och följ Tabasco© på Instagram.