<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Sashimi med nudlar

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 250 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk Bengt Frithiofsson rapsolja
  • 1 tsk grön Tabasco
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk wasabipasta
  • 75 g purjolök, strimlad
  • 375 g laxfilé
  • Sesamfrön
  • Inlagd ingefära
  • Kikkoman soja
  • Svamp: Shiitake, champinjoner, ostronskivling eller enoki

Tillagning

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spola dem i kallt vatten. När de har kallnat sila och lägg i en bunke. Blanda samman sesamolja, rapsolja, Tabasco, limesaft och wasabi. Blanda ihop med nudlarna.

Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i 2 minuter. Kyl ner i kallt vatten, sila av och blanda med nudlarna. Panera laxen med sesamfrön. Värm en stekpanna med olivolja och stek varje sida ett par minuter i riktigt het panna.

Skär laxen i centimeterstora strimlor. Lägg upp den nästan råa laxen på nudlarna. Servera gärna med inlagd ingefära, soja och valfri svamp vid sidan om.