<< Tillbaka
Antal ingredienser: 21

Souvas Wrap

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 400 g souvas
  • BFC Kalamata Olivolja för stekning
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 2 msk BFC Kalamata Olivolja
  • 300 g shitake svamp
  • 2 morötter, slantar
  • 1 banan schalottenlök, strimlad
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 dl Diamond Valnötter
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 0,5 dl Tabasco Chipotle
  • 100 g ruccola/mangoldskott
  • 1 dl bladpersilja, strimlad
  • 6 mjukt tunnbröd
  • Svalkande limesås
  • 4 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 1 msk honung
  • 3 msk färsk pressad limesaft
  • 2 msk Tabasco grön
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

Skär souvas i tunnare skivor. Krydda köttet med salt och peppar. Värm olja i en stekpanna och stek köttet så att det får färg på bägge sidor. Lägg köttet åt sidan.

Värm oljan i en wokpanna och fräs svampen, grönsakerna och nötterna. Tillsätt socker, vinäger och tabasco och köttet, låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål.

Lägg fyllningen i tunnbröt tillsammans med sallad och persilja. Toppa med limsås.