<< Tillbaka
Antal ingredienser: 17

Bratwurst med citruskålsallad samt het ketchupsås

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 2 kg Bratwurst
  • Sallad
  • 5 dl quinoa
  • 800 g kinakål, strimlat
  • 300 g morötter, rivna
  • 1 knippe rädisor, kvartar
  • 2 dl persilja, hackad
  • 3 dl medelhavs yoghurt
  • 4 grapefrukt
  • 100 g hasselnötter
  • Ketchup
  • 2 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk spiskummin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Tabasco Chipotle
  • Grey Poupon Dijonsenap

Tillagning

Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna.

Blanda ihop quinoa, kinakål, morötter, rädisor, persilja och yoghurt. Filea grapefrukten och lägg i filéerna i salladen. Hacka hasselnötterna grovt och rosta i pannan, strö över salladen.

Lägg ingredienserna till ketchupen i en kastrull och sjud i ca 5 minuter, låt svalna.

Grilla eller stek bratwursten.

Servera korven med sallad, het ketchup och Dijonsenap.