<< Tillbaka
Antal ingredienser: 18

Chipotle marinerad biff med habanerosmör

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 2 kg biff
  • Marinad
  • 2 dl Hp sauce
  • 1 dl BFC Rapsolja
  • 1 dl Tabasco chipotle
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 2 msk Kikkoman soja
  • Habanerosmör
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 6 tsk grovkornig senap
  • 12 filéer ansjovis, hackade
  • 3 tsk Tabasco Habanero
  • 1,5 kruka kruspersilja, hackad
  • 1,5 tsk salt
  • Potatis
  • 2 kg potatis
  • 1,5 dl BFC Kalamata Olivolja
  • havssalt
  • 2 krukor salvia
  • Sallad
  • 20 knipprödbetor
  • 200 g chevré

Tillagning

Dela biffen i portions bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och pensla på köttet.

Blanda ihop ingredienserna till smöret och rulla ihop till en rulle med hjälp av plastfolie och lägg i kylen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela potatisen i klyftor och lägg på en plåt rippla över olivolja och strö över salt. Baka i ugnen i 30 minuter. Plocka salvia bladen och blanda i potatisen och baka potatisen i ytterligare 10 minuter, så att potatisen blir riktigt klar och salvian blir lätt ”friterad”.

Skala och koka rödbetorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet då de är klara och håll dem varma.

Grilla köttbitarna några minuter på vardera sida. 

Servering
Dela rödbetorna i kvartar och smula över getosten. Lägg upp kött en skiva hett smör och salvia potatisen.