<< Tillbaka
Antal ingredienser: 24

Lammracks med örtcouscous, russin & tzatziki

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 kg lammracks
  • Marinad
  • 1,5 dl HP Sauce
  • 1 dl Bengt Frithiofsson rapsolja
  • 1,5 tsk Sambal Oelek
  • 1 tsk TABASCO Chipotle
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk honung
  • Couscoussallad
  • 2,5 dl vatten
  • 3,5 dl couscous
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • 2 msk mynta, hackad
  • 2 msk dragon, hackad
  • 2 Rivet skal från citroner
  • 1,5 dl Sun-Maid russin
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • 2 tsk grön TABASCO
  • 1,5 tsk havssalt
  • 1 ask cocktailtomater, delade på hälften
  • Tzatziki
  • 1,5 dl urkramad riven gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning

Putsa lammet från senor och dela köttet i kotletter. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i köttet. Marinera i minst 4 timmar. Koka upp vatten och häll över couscousgrynen.

Sätt plast över bunken och låt svälla i 5 minuter. Luckra upp grynen med hjälp av en gaffel och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda samman ingredienserna till tzatzikin i en skål och smaka av med salt och peppar.

Plocka upp köttet ur marinaden och lägg på grillen eller stek i en grillpanna. Grilla i ca 2-3 minuter på vardera sida. Servera de saftiga kotletterna med couscoussalladen och tzatzikin.