<< Tillbaka
Antal ingredienser: 19

Marinerad fläskfilé med potatissallad, vitlöks- och basilikasmör

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Marinad
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson olivolja
  • 0,5 dl Kikkoman soja
  • 0,5 dl Tabasco® Chipotle
  • 1 kruka färsk timjan
  • Potatissallad
  • 800 g färsk potatis
  • 250 g grön sparris
  • 0,25 blomkålshuvud
  • 1 dl Grey Poupon grovkornig dijonsenap
  • 1,5 dl Bengt Frithiofsson olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,75 dl bladpersilja, hackad
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • Vitlöks- och basilikasmör
  • 80 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

Putsa köttet. Häll olja, soja och Tabasco® Chioptle i dubbla plastpåsar. Hacka timjan grovt och lägg ner i påsen tillsammans med köttet. Marinera i kylen 2–3 timmar eller över natten.

Skrubba och koka potatisen, låt kallna och dela i bitar. Hyvla sparris och blomkål tunt med mandolin eller skiva tunt med kniv. Blanda med potatisen i en skål. Lägg senapen i en skål och tillsätt oljan i tunn stråle under vispning.

Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med potatissalladen och vänd ner persiljan. Blanda smöret. Rulla ihop och lägg i kylen. 

Servering
Grilla köttet och servera med potatissallad och kryddsmör.