<< Tillbaka
Antal ingredienser: 21

Marinerad lax samt melon- och fetasallad serverad med avokadokräm

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Marinad
  • 0,5 dl Kikkoman soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 rivet skal från apelsin
  • 1 tsk citronpeppar
  • Sallad
  • 1,5 dl dinkel
  • 500 g vattenmelon, tärnad
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 knippe rädisor, kvartar
  • 1 dl citronmeliss, hackad
  • 0,5 saft från citron
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson Limone olivolja
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • Avokadokräm
  • 1 avokado
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 saft ifrån lime
  • 1 msk Tabasco® Grön
  • 0,5 rödlök, hackad
  • salt

Tillagning

Dela laxen i 4 bitar, behåll skinnet. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och marinera laxen 1 timme.  Koka dinkeln och låt kallna.  Blanda ihop ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar. Dela avokadon på hälften och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet och mosa med en gaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop, smaka av med salt. 

Servering
Grilla laxen med skinnsidan nedåt så att skinnet blir knaprigt, vänd på laxen och grilla klart på köttsidan. Servera med sallad och avokadokräm.