<< Tillbaka
Antal ingredienser: 30

Mynt och senapsmarinerade lammkotletter med risotto och het sojasås

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 2,25 kg lammkotletter
  • Marinad
  • 1 dl mynta hackad
  • 1 msk rosmarin färsk, hackad
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 dl Tabasco Grön
  • 1 dl BFC Ecologic Olivolja
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 tsk Lea Perrins
  • 2 tsk havssalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Risotto
  • 500 g 500 g shitaki svamp
  • 3 msk BFC Hojiblanca Olivolja
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 l köttbuljong
  • 5 dl risottoris, avorio eller arborio
  • 2 schalottenlök, hackad
  • 2 msk BFC Hojiblanca Olivolja
  • 2 dl vittvin
  • 5 dl parmesanost, riven
  • 50 g smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 0,5 dl Hojiblanca Olivolja
  • Sås
  • 2 msk BFC Ecoligica Olivolja
  • 4 schalottenlökar, hackade
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 msk Kikkoman Soja
  • 4 msk Tabasco Chipotle
  • 6 msk rörsocker

Tillagning

Putsa köttet.

Lägg mynta, rosmarin och vitlök i en mortel och mortla ihop. Tillsätt resten av ingredienserna till marinaden och pensla på köttet. Låt marinera i ett par timmar.

Dela svampen i mindre bitar. Stek svampen i olja så att den får en gyllenfärg smaka av med salt och peppar.

Koka upp köttbuljongen i en kastrull.

Värm en kastrull med lite olivolja tillsätt riset, löken och fräs i någon minut. Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt svampen och späd sedan med den varma hönsbuljongen, lite i taget, allteftersom riset suger åt sig vätskan. Rör om regelbundet. Låt risotton sjuda i ca 20 minuter. Riskornen är klara när de har liten kärna kvar i mitten. Ta av risotton från värmen och smaka av med parmesan, smör, salt, peppar och olivolja. 

Sås
Fräs löken mjuk i olja. Häll på buljongen och koka ihop 10 minuter, tillsätt resten av ingredienserna och koka simmig ca 3-5 min.

Stek eller grilla köttet och servera med risotto och het sås.