<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Äppelgömma med vaniljgrädde

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,75 dl socker
  • 3 msk vispgrädde
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk vaniljsocker
  • 2 äpplen, syrliga
  • 1,5 tsk Tabasco Röd
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 40 g Diamond valnötter, grovhackade
  • Vaniljgrädde
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk socker

Tillagning

Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett och grädden. Blanda ihop mjöl, bakpulvret och vanillinsockret. Rör ner i smeten. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Blanda ner i smeten. Smörj små aluminiumformar med lite smör och fördela smeten i 10 formar.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud tills glasyren är helt klar och simmig. Bred glasyren över kakorna. Grädda i 250 graders ugnsvärme tills ytan fått fin färg. Låt kakorna kallna.

Snitta och skrapa ur vaniljstången och vispa grädden lätt och luftig tillsammans med vaniljfrön och socker.

Ta ur kakorna ur formarna och lägg upp tillsammans med en klick grädde.