<< Tillbaka
Antal ingredienser: 9

Crème brûlée smaksatt med russin och kardemumma

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 msk stött kardemumma
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 0,75 dl Sun-Maid russin, grovt hackade
  • Rörsocker/farinsocker

Tillagning

Värm ugnen till 100 grader. Koka upp grädde, mjölk och stött kardemumma. Rör ihop äggulorna med sockret i en bunke. Häll gräddmjölken över äggblandningen. Sila smeten.

Grovhacka russinen och lägg i smeten. Häll upp i portionsformar och grädda i ca ½-1 timme beroende på ugn, tills de ”stannat” . Brûléen behöver inte helt ha stelnat när man tar dem ur ugnen, de stelnar när de har svalnat.

Ställ brûléen i kylen. Täck brûléen med rör- eller farinsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller i en ugn uppvärmd till högsta gradantal och grill. Servera russinbrûléen med en kula sorbet.