<< Tillbaka
Antal ingredienser: 7

Katrinplommonparfait med rårörda jordgubbar

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 6 Sun-Maid katrinplommon
  • 0,5 dl Cognac
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • Rårörda jordgubbar
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk socker

Tillagning

Marinera plommonen i Cognac över natten. Vispa ihop äggen och sockret poröst med hjälp av en elvisp. Vispa grädden. Tag upp plommonen ur marinaden och hacka dem fint. Lägg plommonen i äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden.

Häll parfaiten i portionsformar eller i en stor form och frys i minst 3 timmar. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över sockret, låt de stå i rumstemperatur så att sockret smälter, rör om då och då. Ta försiktigt ur parfaiten i dess formar och lägg upp snyggt på tallrikar tillsammans med de rårörda jordgubbarna.