<< Tillbaka
Antal ingredienser: 8

Katrinplommonsufflé med amaretto

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 10 Sun-Maid katrinplommon
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 msk amaretto, likör
  • 4 äggvitor
  • 0,5 dl socker
  • Rumsvarmt smör till pensling
  • Vaniljglass

Tillagning

Dela plommonen i mindre bitar. Koka ihop plommonen, vattnet och sockret i ca 8-10 minuter. Rör i likören och låt svalna. Värm ugnen till 200 grader. Vispa äggvitorna och sockret till ett styvt skum. Vispa ner hälften av äggviteskummet i plommonsmeten, till en jämn massa. Vänd ner resterande i äggviteskummet med en slickepott och blanda försiktigt till en jämn sufflémassa.

Pensla med smör små portionsformar, eller en stor, och strö över kokos så att det fastnar på kanterna. Fyll formarna med sufflémassan och grädda i ca 8 minuter. Avsluta med att pudra florsocker över sufflén före servering. Servera gärna vaniljglass till vid sidan om!