<< Tillbaka
Antal ingredienser: 11

Lussebullar med russin och pärlsocker

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 5 dl standardmjölk
  • 2 påsar saffran (1 g)
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl Sun-Maid russin
  • 15 dl vetemjöl
  • Smör för pensling
  • Pärlsocker

Tillagning

Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Värm degvätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på degvätskan över jästen och rör om tills jästen är upplöst. Rör ihop ägg och socker i en bunke och häll ner degvätskan, tillsätt salt och russin. Arbeta ner mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1½ timme.

Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ihop lite lätt. Forma till ca 30-40 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 15 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Smält smör i en kastrull och pensla på bullarna, strö över rikligt med pärlsocker.

Grädda i ca 7-10 minuter så att de får lite färg. Låt svalna på galler med en bakduk över. Nygräddade lussebullar värmer gott i vintermörkret!