<< Tillbaka
Antal ingredienser: 10

Marängrussin-suisse

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl Sun-Maid russin
  • Chokladsås
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 0,5 l vaniljglass

Tillagning

Värm ugnen till 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta ner florsockret och fortsätt att vispa tills smeten blir fast och glansig, ca 10-15 minuter. Blanda ner russinen.

Klicka ut marängerna på bakplåtspapper eller en smord plåt, ca 20 klickar. Grädda i ca 35 minuter tills marängerna känns lätta och torra. Låt kallna. Lägg ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och koka upp under omrörning.

Vispa grädden. Skala bananerna och dela i skivor. Varva glass, maränger, bananer och grädde, avsluta med chokladsåsen. En klassisk dessert för både barn och vuxna, den kallas även Hovdessert!