<< Tillbaka
Antal ingredienser: 6

Spröda roquefortkex med russin

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 100 g roquefort, smulad
  • 3 tsk Grey Poupon fransk dijonsenap
  • 0,5 dl Sun-Maid russin
  • 1 ägg för pensling

Tillagning

Blanda samman mjöl, smör, ost och senap i en matberedare. Mixa till en slät deg. Häll degen på mjölat bakbord och arbeta ner russinen. Degen kan vara lite kladdig så använd lite extra mjöl på bakbordet och forma till 3 cm breda rullar. Låt vila i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter så att de får en gyllenbrun färg. Servera kexen som tilltugg innan maten.