<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Tryffel

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Mörk Tryffel, Tabasco Chipotle
  • 250 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 4 tsk Tabasco Chipotle
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk ingefära
  • Ljus Tryffel
  • 250 g ljus choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 4 tsk Tabasco grön
  • Mörk Tryffel, Tabasco röd
  • 250 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk Tabasco röd
  • 4 tsk calvados

Tillagning

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll över chokladen och vispa tills den smälter. Vispa i florsocker.

Smaksätt Tabasco Chipotle-tryffeln med tabasco, kanel och ingefära. Tabasco röd-tryffeln med tabasco röd och calvados och den ljusa med tabasco grön.

Häll upp tryffelmassan i en form för att svalna och ställ i kylen. När tryffeln är kall går den att forma, antingen till små kulor med hjälp av ett kuljärn eller genom att du skär den i bitar.(Om du vill skära tryffeln i bitar är det bra att först klä formen med plastfolie innan du häller upp tryffelmassan.) Pudra över tryffeln med kakao eller florsocker.