<< Tillbaka
Antal ingredienser: 24

Cannelloni fylld med chipotleräkor

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 12 färska pastaplattor (10 x 15 cm)
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 400 g räkor, skalade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 dl purjolök, hackad
  • 0,5 dl basilika, strimlad
  • 2 msk Tabasco® Chipotle
  • 1 nrk ricottaost (250 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mozzarella, riven
  • Sås
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 150 g majskorn
  • 1 morot, riven
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl mellangrädde
  • smör till stekning
  • nymalen vitpeppar
  • salt
  • Sallad
  • 100 g rucolasallad
  • 0,75 dl pumpakärnor
  • Bengt Frithiofsson - Kalamata olivolja
  • balsamicovinäger
  • havssalt

Tillagning

Fyllning
Hacka räkorna grovt och blanda ihop med vitlök, purjolök, basilika, Tabasco®, ricottaost och salt. Ställ svalt.

Sås
Fräs lök, majs och morötter i smör. Tillsätt grädde, buljong och koka i 15 minuter. Mixa såsen slät, smaka av med salt och peppar.

Sallad
Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Låt svalna. Blanda ihop salladen och rippla över olja, vinäger och strö över havssalt.

Cannelloni
Fördela räkfyllningen på pastaplattorna, pensla kanterna med äggula och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i smord ugnsform. Häll över såsen och strö över osten. Gratinera cannelloni i 225 grader i 5-7 minuter. 

Servering
Lägg upp cannelloni på en tallrik. Strö pumpakärnorna över salladen och servera till cannellonin.