<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Citrusmarinerad tonfisk med kripsallad

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 500 g tonfisk, tärnade
  • 2 apelsin
  • 2 lime
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 Tabasco Habanero
  • Krispig sallad
  • 150 g böngroddar
  • 10 rädisor, hyvlade
  • 100 g sockersnaps
  • 1 msk sesamfrön
  • Dressing
  • 0,5 dl kikkoman
  • 2 tsk wasabipaste
  • 0,5 dl olja

Tillagning

Skiva tonfisken i tärningar. Riv apelsinerna och limeskalen på rivjärn och blanda ihop med olja och Tabasco Habanero. Marinera tonfisken i marinaden. 

Sallad
Blanda samman böngroddor, rädisor och sockersnaps.

Rör ihop soja, wasabi och olja och häll över salladen. 

Servering
Lägg salladen på ett fat och lägg upp tonfisken.