<< Tillbaka
Antal ingredienser: 21

Fisk och skaldjursspett med couscoussallad och myntayoghurt

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 250 g laxfilé
  • 250 g hälleflundrafilé
  • Marinad
  • 1 dl Bengt Frithiofsson olivolja
  • 1 limesaft från 1 lime
  • 1 tsk Tabasco® Habanero
  • 0,5 tsk salt
  • Couscoussallad
  • 4 dl couscous (stora)
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 ask sockerärtor, delade
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk Bengt Frithiofsson olivolja
  • 1 saft från 1 citron
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • Myntayoghurt
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 tsk Tabasco® Röd original
  • Spett

Tillagning

Dela fisken i bitar. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och marinera fisk och pilgrimsmusslor i 30-60 minuter. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet och låt kallna. Blanda resten av ingredienserna till salladen och smaka av med salt och peppar. Rör ihop såsen. Trä på fisk och pilgrimsmusslor på spett. 

Servering
Grilla spetten och servera med couscoussallad och myntayoghurt.