<< Tillbaka
Antal ingredienser: 13

Gravad lax med katrinplommonchutney med chili och

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Gravad lax
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 250 g laxfilé
  • 1 Rivet skal från lime
  • Några vitpepparkorn, krossade
  • Några timjankvistar
  • Chutney
  • 100 g Sun-Maid katrinplommon
  • 1 msk chili, hackad
  • 0,75 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • Salladsskott

Tillagning

Blanda samman salt och socker. Gnid in salt- och sockerblandningen över laxen, därefter det rivna limeskalet, vitpepparkornen och timjankvistarna.

Låt laxen stå i rumstemperatur i ca 1-2 timmar så att salt- och sockerblandningen smälter in. Ställ sedan laxen i kylen och låt grava i 1-2 dygn, vänd gärna på laxen efter halva tiden.

Lägg alla ingredienser till chutneyn i en kastrull och koka till en simmig massa, ca 20 minuter. Låt kallna. Skiva upp laxen i centimetertjocka skivor och servera med chutney och salladsskott.