<< Tillbaka
Antal ingredienser: 23

Kräft Gumbo Ale&Pie

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1,5 purjolök, strimlad
  • 2 fänkål, strimlad
  • 400 g champinjoner,delad i kvartar
  • 2 morötter, slantar
  • 6 dl ESB Fulller´s öl
  • 4 dl hummerfond
  • 1 dl Tabasco Chipotle
  • 2 msk Kikkoman soja
  • 500 g kräftstjärtar
  • olivolja till stekning
  • maizena för redning
  • smördeg
  • ägg till pensling
  • Romsås
  • 4 dl Crème fraiche
  • 100 g stenbitsrom
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 250 g rucolasallad
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja
  • vinäger

Tillagning

Fräs grönsakerna i olja.

Lägg i en kastrull, häll i öl, fond, tabasco, soja och låt koka i 10 min.

Red av med maizena. Blanda i kräftstjärtarna.

Pensla portions cocotter med smör och klä med smördeg.

Baka av i 200 grader varm ugn i ca 5-10 minuter. Lägg i grytan i cocotterna och täck ett lock med smördeg. Pensla med äggula och grädda i ca 20-30 minuter så att de får en gyllene färg.

Rör ihop romsåsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop tomater och sallad och rippla över olja och vinäger. 

Servera Gumbo Ale&Pie med romsås och sallad.