Lax-spett med het tomatsås serveras med jasminris
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 14

Lax-spett med het tomatsås serveras med jasminris

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • olivolja, exempelvis Bengt Frithiofsson Hojiblanca, för stekning
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • Sås
  • 1 brk körbärstomater alt. krossade tomater
  • 1 brk Del Monte Ananas bitar i juice 560 g, utan lag
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 1 krm Tabasco Garlic pepparsås
  • 2 msk honung
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • saft ifrån en halv lime
  • jasminris

Tillagning

Dela laxfilén i kuber och fördela på 8-12 spett. Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman yoghurten med limesaften.

Stek spetten i varm olivolja på varje sida i 1-2 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera spetten med den heta såsen, toppa med yoghurten och servera riset till.