<< Tillbaka
Antal ingredienser: 23

Laxburgare med het yoghurtsås serveras med rostad klyft potatis

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Burgare
  • 1 kg lax benfri och skinnfri
  • 100 g purjolök, hackad
  • 5 g färsk dragon
  • 4 tsk Grey Poupon Dijonsenap
  • 2 msk Kikkoman Soja
  • 6 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 50 g smör till stekning
  • 2 kg bakad potatis, klyftor
  • 3 msk BFC Hojiblanca Olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Sås
  • 5 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 2 msk Tabasco Chipotle
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk havssalt
  • Tillbehör
  • 3 bifftomater
  • 1 huvud grönsallad
  • 150 g gul lök
  • 250 g fetaost, smulad
  • Ciabatta bröd

Tillagning

Skär laxen i mindre bitar. Lägg laxen i en matberedare med resten av ingredienserna till burgaren.

Forma till 10 biffar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva potatisen i klyftor och lägg på en plåt, rippla över olja, salt och rosta i ugnen i ca 40 minuter.

Stek burgarna i smör så att de får en fin färg. Lägg på en plåt och stek dem klart i 200 grader varm ugn i 5-8 minuter.

Rör ihop såsen.

Dela ciabatta brödet och grilla/stek brödet.

Lägg upp burgaren med tillbehören samt sås och klyftpotatis.