<< Tillbaka
Antal ingredienser: 13

Laxcarpaccio med röktvitlöksdressing

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 650 g laxfilé
  • Dressing
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk Grey Poupon Dijonsenap
  • 3 tsk Tabasco Chipotle
  • 1 dl BFC Kalamata Olivolja
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 3 avokados
  • 100 g parmesan
  • blandade örter
  • nymalen svartpeppar

Tillagning

Putsa laxen och lägg i frysen över natten.

Koka upp vatten och lägg i äggen, koka i två minuter. Kyl ner i kallt vatten. Gröp ur äggen och lägg i en matberedare. Tillsätt vitlöken, senapen och tabasco och mixa ihop. Häll i oljan i en tunnstråle medens du mixar. Smaka av dressingen med salt och peppar.

Tag ut laxen och skär den i tunna skivor då den fortfarande är lite frusen, lägg på tallrikar.

Skala och kärna ur avokadofrukterna och dela dem i mindre bitar. Lägg på avokado på laxen, strö över parmesan, örter och nymalen svartpeppar.

Rippla över dressingen.