<< Tillbaka
Antal ingredienser: 14

Laxfilé med persikovinägrett

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Vinägrett
  • 1 burk Del Monte persikor 420 g
  • 1 stor schalottenlök, hackad
  • 2 msk basilikablad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl Bengt Frithiofsson olivolja Kalamata
  • Salt
  • Peppar
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • Lax
  • 160 g laxfilé per person
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Potatis
  • Citron

Tillagning

Häll av persikorna och hacka i små bitar. Blanda samman ingredienserna till en vinägrett i en skål. Krydda laxen och stek i en stekpanna med lite smör. Servera laxen med persikovinägrett och rippla över lite matlagningsyoghurt. Servera med kokt potatis och citron.